StomaTeam > Články > Novinky > Tisková zpráva České stomatologické komory

Tisková zpráva České stomatologické komory

Mgr. Zina Sladkovská, tisková tajemnice ČSK

Světový den ústního zdraví 2019 byl opět rekordní

PEČUJTE O SVÁ ÚSTA, VAŠE TĚLO TO OCENÍ. Pod tímto heslem se Česká stomatologická komora ve spolupráci s partnery již šestým rokem připojila k oslavám SVĚTOVÉHO DNE ÚSTNÍHO ZDRAVÍ (SDUZ), české verze preventivního projektu World Oral Health Day, pořádaného každoročně 20. března Světovou dentální federací (FDI) ve více než 150 zemích světa. Cílem oslav je připomenout dospělým i dětem význam ústní hygieny, preventivní péče o ústní dutinu, zdravých stravovacích návyků a jejich vlivu na celkový zdravotní stav organismu.

Letos se na přípravě Světového dne ústního zdraví v ČR podílelo Ministerstvo zdravotnictví ČR a Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA, potvrdil jeho význam a přínos udělením záštity ministra zdravotnictví.

Po výjimečném úspěchu loňského ročníku SDUZ bylo zřejmé, že jsme nasadili laťku hodně vysoko a nebude snadné ji překonat. A přesto se stalo. Na více než 1000 místech v celé republice byla veřejnost informována o významu ústního zdraví prostřednictvím přednášek, nácviků správné ústní hygieny, besed, seminářů a miniworkshopů organizovaných zubními lékaři, dentálními hygienistkami, studenty dentální hygieny, studenty zubního lékařství a informačních kampaní významných řetězců lékáren, drogerií, hypermarketů a některých e-shopů.

Díky pracovnímu nasazení realizačního týmu složeného ze zástupců České stomatologické komory a partnerských organizací se opět podařilo zorganizovat jednu z největších preventivních akcí v ČR, financovanou pouze ze zdrojů ČSK a partnerů.

Téměř 9 500 letošních účastníků, z toho 5 400 edukovaných dětí, 3 800 dospělých a seniorů a více než 290 lektorů, jsou dokladem toho, že veřejnost si stále více uvědomuje, jaký význam má péče o zuby a přijímá svou míru odpovědnosti za ústní zdraví.

Přehled všech aktivit byl zveřejněn v kalendáři na webových stránkách projektu www.sduz.cz, které zůstávají v provozu i nadále, protože obsahují řadu nadčasových a užitečných informací, týkajících se ústní hygieny a všeho, co souvisí se zdravými ústy.

Informace o autorech: zobrazit skrýt
Mgr. Zina Sladkovská, tisková tajemnice ČSK

E-mail: sladkovska@dent.cz

Mosaic zvedá laťku kompozitům Články