StomaTeam > Články > Interview / Reportáž > Tisková zpráva České stomatologické komory (ČSK)

Tisková zpráva České stomatologické komory (ČSK)

ČSK

ČSK na světové špici v pořádání preventivních akcí pro veřejnost

Ve čtvrtek 5. 9. převzal doc. Šmucler na kongresu Světové dentální federace (FDI) v San Franciscu WOHD Award for Most Educational Activity, kterou byla Česká stomatologická komora oceněna jako nejlepší na světě v pořádání preventivních akcí pro veřejnost.

Cena byla ČSK udělena za letošní ročník World Oral Healt Day (WOHD) který pořádá Světová dentální federace (FDI) každoročně 20. března ve více než 150 zemích světa. Cílem tohoto celosvětového projektu je oslovit širokou veřejnost a připomenout jí význam správné a pravidelné ústní hygieny, zdravých stravovacích návyků a vlivu ústního zdraví na celkový zdravotní stav organismu.

V ČR jej pod názvem Světový den ústního zdraví organizuje dvacetičlenný tým složený ze zástupců ČSK, dentálních hygienistek, studentů zubního lékařství, generálních partnerů projektu a řady dalších firem a společností, bez jejichž přispění by nebylo možné akci takového rozsahu realizovat.
Letos se na přípravě SDUZ podílelo i Ministerstvo zdravotnictví ČR a Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA, potvrdil jeho význam a přínos udělením záštity ministra zdravotnictví.

„Pečujte o svá ústa, vaše tělo to ocení“ bylo ústředním heslem letošního ročníku, během kterého více než 290 lektorů oslovilo veřejnost na více než 1000 akcích po celém Česku. Rekord byl zaznamenán nejenom u akcí ale i u počtu účastníků, což ukazuje zvýšený zájem veřejnosti o zdraví dutiny ústní.

„Díky pracovnímu nasazení všech, kteří se na přípravě a organizaci SDUZ podíleli, se podařilo zorganizovat jednu z největších preventivních akcí v ČR, financovanou pouze ze zdrojů ČSK a partnerů“, říká doc. Roman Šmucler, prezident České stomatologické komory.

Mgr. Zina Sladkovská
tisková tajemnice ČSK
sladkovska@dent.cz

Tisková zpráva České stomatologické komory (ČSK) Články